werkwijze

Wat is technische detachering?

In Nederland kun je op verschillende manieren aan het werk, waaronder via detachering. Onder detachering wordt verstaan dat professionals “uitgeleend” worden aan een opdrachtgevers.

Technische detachering

Vooral in de technische sector komt dit veel voor, omdat er vaak sprake is van een personeelsvraag voor korte tijd. Bijvoorbeeld een project voor bepaalde tijd of een afdeling die tijdelijk specifieke kennis nodig heeft. 

Verschil uitzend- en detacheringsbureau

Een detacheringsbureau is niet hetzelfde als een uitzendbureau. De laatstgenoemde geeft het personeel dat zij uitzenden geen contract. Wanneer de werkzaamheden bij de opdrachtgever afgelopen zijn, heeft het uitzendbureau geen doorbetalingsplicht. Een detacheringsbureau biedt de professionals wel een contract aan. Het personeel is in dienst bij het bureau dat hen detacheert, maar werkt voor een opdrachtgever.

 
Voordelen van werken via technische detachering

Er zitten voor de professional meerdere voordelen aan het werken via technische detachering. Zo is het mogelijk voor de medewerker om zich breed te ontwikkelen, en ervaring op te doen binnen meerdere vakgebieden. Door steeds op verschillende projecten of voor diverse opdrachtgevers te werken, wordt er op snelle manier gevarieerde ervaring opgedaan. Ook verdienen gedetacheerde medewerkers vaak meer dan hun collega’s die in vaste dienst zijn bij de opdrachtgever.

Op zoek naar een nieuwe baan in de techniek?
Neem nu contact met ons op en wij plaatsen je meteen

Wij zijn één van de weinige detacheringsbureaus waarbij de gedetacheerden meedelen in de winst die ons kantoor maakt. 

Contact

GS-Personeel
Spiegelstraat 9B
1405HV Bussum
Nederland
Tel: +31 637 323 727
Email: info@gspersoneel.nl