veldmedewerker

De Ridderhofstad Zuylestein

Op 2 februari 2017 worden de stagiaires voorgesteld op de stageplekken. De eerste ontmoeting is op landgoed Zuylestein: De Ridderhofstad Zuylestein kent een indrukwekkend verleden. De vele bewaard gebleven tekeningen van huis en tuin geven ons tot op de dag van vandaag een goed overzicht van de ontwikkelingen die Zuylestein door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. De voormalige ridderhofstad was een plek waar vele belangrijke bestuurders van ons land elkaar troffen. Maar ook een plek om tot rust te komen, om jachtpartijen te organiseren en om te genieten van de bosrijke omgeving. Stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau (1630-1640) en later de familie Van Nassau Zuylestein waren voormalige bezitters. De huidige bewoners, de familie De Brauwere van Aldenburg Bentinck, werken met veel elan aan de toekomst van het landgoed.

Vooral de historische moestuin is een must om te bezoeken: http://www.landgoed-zuylestein.nl/moestuinhttp://www.landgoed-zuylestein.nl/moestuin Peter van Doorn, Frances Place en Marcel Palm hebben een uniek project gerealiseerd op de Utrechtse Heuvelrug. Het traject, gedoopt: "werken in 't groen"  is bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft als doel deze mensen, veelal mensen met een bijstandsuitkering te helpen om terug te keren op de arbeidsmarkt. Wij hebben dit weten te combineren met de huidige trent in duurzaamheid en milieubewustzijn. 

Veldmedewerkers (M/V) gezocht 

Aan het werk in 't groen

De Heuvelrug is een uniek aaneengesloten gebied met hoge natuurwaarde. De Heuvelrug ligt letterlijk in de achtertuin van miljoenen Nederlanders en vormt het grootste aaneengesloten bosgebied van de Randstad. Het is een eeuwenoud natuurgebied dat zich onderscheidt door haar rijkheid en verscheidenheid in natuur en cultuur waar je fantastisch kan recreëren, wonen en ondernemen. Groen is het Goud van de Heuvelrug! Al ruim 100 jaar werken publieke en private krachten samen om de rijkdom aan natuur en cultuur in deze regio te behouden en te ontwikkelen. Burgers, ondernemers, natuurorganisaties, landgoederen en overheden, met daaromheen duizenden vrijwilligers. Het zuidelijk deel van de Heuvelrug is sinds 2003 een Nationaal Park, de rest van de Heuvelrug wil daar nu bij aansluiten. Er wordt gewerkt aan één groot natuurgebied van Grebbeberg tot aan het Gooimeer.

U bent woonachtig op de Utrechtse Heuvelrug en wilt weer aan de slag. Voor het onderhoud en beheer van onze mooie omgeving hebben GS-personeel en Goedlandt (circulair landgoedbeheer) de opleiding tot veldmedewerker ontwikkeld met een gegarandeerde uitstroom naar betaald werk in het groen op de Utrechtse Heuvelrug.

Pilotproject gaat snel van start

Half januari start onze pilot en er is helaas maar beperkt plaats om deze unieke training te volgen. Wij zoeken daarom uiterst gemotiveerde mensen die ons gaan helpen ons natuurgebied zo goed mogelijk te onderhouden en te beheren voor toekomstige generaties.

Waar moet een veldmedewerker minimaal aan voldoen;

  • U bent gezond van lijf en leden
  • U wilt graag buiten werken

  • U bent niet bang om veel uren te draaien

  • U bezit grote planten en bomenkennis (wordt u door ons voor opgeleid)

  • U heeft een geldig VCA-certificaat (wordt u door ons voor opgeleid)

  • U houdt altijd rekening met uw veiligheid en die van uw collega's.

  • U kunt goed met uw handen werken

  • U beheerst het Nederlands goed in woord en geschrift

  • U bent in het bezit van rijbewijs B (BE is een pré)

Wat bieden wij?

Wij bieden heel veel maar vragen ook veel van u. U wordt in 2 maanden opgeleid tot veldmedewerker en dit gaat samen met een stage waarbij u aan het werk gaat bij landgoederen, historische moestuinen en hoveniers. Aan het eind van dit leerwerktraject heeft u kennis van boom- en plantsoorten, park- en tuinaanleg en heeft u duidelijke veiligheidsinstructies gehad in het hanteren van diverse machines zoals bladblazer, bosmaaier, heggeschaar.

Tijdens uw stage bent u geoefend in een breed scala aan werkzaamheden;

Werken in het bos: blessen, opmeten, snoeien, zagen, paden repareren.
Werken in park en tuin: snoeien, vegen, bladblazen, paden repareren, maaien, harken, inzaaien, schoonmaken van waterpartijen, onkruid herkennen,
Werken in de moestuin: zaaien, verspenen, inplanten, schoffelen, oogsten, kas schoonhouden,
paden repareren, onkruid herkennen.

Cursisten sluiten de opleiding af met een certificaat VCA en een deelnamebewijs aan een verkorte EHBO en BHV cursus met aandacht voor geïsoleerde arbeid.

De cursus en stage zijn zo ingericht dat degenen die deze met succes hebben afgerond, geschikt zijn voor het vervullen van vacatures bij werkgevers in ‘t groen. Aangezien de kandidaten/cursisten afkomstig zijn uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt in het leerwerktraject de nadruk meer op het werk in bos en park dan op werk in weide- en coulissenlandschap.

Zoals u ziet is dit een zéér speciale opleiding met maar plaats voor 10 uiterste gemotiveerde natuurliefhebbers. U kunt zich vanaf vandaag aanmelden door u op te geven bij uw klantmanger of direct bij GS-personeel via onze speciale online vacature: http://smrtr.io/8XP5EQ

De groep Utrechtse Heuvelrug en groep Amersfoort hebben elkaar inmiddels leren kennen en gaan goed met elkaar om.

Contact

GS-Personeel
Spiegelstraat 9B
1405HV Bussum
Nederland
Tel: +31 637 323 727
Email: info@gspersoneel.nl